Det blir mer och mer vanligt att ha ett kreditkort eftersom det är ofta väldigt fördelaktigt och de negativa associationerna som funnits kring kreditkort tillhör det förflutna med den digitaliserade världen. I och med att det har blivit mer populärt innebär det att det finns fler banker och företag som erbjuder kreditkort vilket gör att det finns fler alternativ när man ska välja. Besök jämförelsesidor för att hitta bästa kreditkortet. Nedanstående text tar upp olika faktorer som kan vara värda att tänka på när man vill skaffa bästa kreditkortet.

De fyra viktigaste punkterna att jämföra är:

  • Räntan
  • Årsavgiften
  • Bonusar
  • Försäkringar

Räntan på kredit

När man jämför bästa kreditkoren är det mycket man bör tänka på men en av de viktigaste delarna är vilken ränta och kredittid som kortet har. De kreditkorten som erbjuder en räntefri tid är oftast de bästa valen. Det innebär att de inte börjar räkna med räntan direkt utan erbjuder hela fakturan räntefri om man betalar den inom den angivna räntefria tiden. På så sätt sparar man mycket pengar eftersom det inte tillkommer extra kostnader.

Avgifter med kreditkort

Årsavgiften kan också variera mycket mellan olika kreditkort, allt från hundra kronor per år till flera tusen. Skillnaderna beror ofta på ifall kreditkortet erbjuder bonusar eller endast är till för att betala med kredit. Ju fler förmåner som tillkommer med kreditkortet desto dyrare blir årsavgiften. Det är viktigt att fundera på hur vad man vill få ut av sitt kreditkort och välja det som passar en bäst.

Bonus och förmåner

Ytterligare en viktig faktor när man jämför kreditkort är vilka olika slags bonusar eller förmåner som kortet erbjuder. Vad som är bäst skiljer sig från person till person beroende på vad man är ute efter. Vissa kreditkort erbjuder generösa bonusar och erbjudanden på till exempel hotell och restauranger. Andra kreditkort har poängsystem som man kan byta mot ett urval av produkter. Som tidigare nämnt så brukar årsavgiften på kreditkortet skilja sig beroende på hur mycket bonusar man får.

Försäkringar med kreditkortets betalning

Slutligen kan det vara intressant att jämföra olika slags försäkringar man får av olika kreditkort. Vanligtvis får man en reseförsäkring om man betalar resan på kreditkortet. Försäkringen kan täcka, blanda annat, försenat bagage och ifall man vill avboka. Det är alltid bäst att se över vilket slags försäkringsavtal kreditkortet har innan man bestämmer sig.