Om du som företagare berättar för andra att du överväger att ansöka om en företagskredit kan du få höra både ditten och datten. Det kan vara allt från att generella nejsägare som gör sin röst hörd till att andra entreprenörer vill berätta sina anekdoter. Men oavsett vad som sägs i bruset finns det flera situationer då det lönar sig med en företagskredit. Nedan kikar vi närmare på fördelar med en företagskredit.

Då lönar det sig med en företagskredit

Långt ifrån alla anledningar att ta lån är bra. Men det finns lägen då det kan vara fullt logiskt att skuldsätta en affärsverksamhet. Ett exempel på ett sådant läge kan vara att ditt företag är redo att ta nästa steg men saknar kapital nog för att ta detta kliv. För att tydliggöra detta delar vi nu med oss av några exempel på då det lönar sig med företagslån.

1. Du behöver utöka företagets lokaler

Håller företagets kontorsbås bildligt talat på att spricka på grund av att personalstyrkan har ökat? Har din assistent tvingats byta sitt kontor mot ett tillfälligt sådant i köket? Då låter det som att företaget växer som det knakar. Och detta är förstås bra men det kan även medföra att behovet av lokal har förändrats. Ett annat exempel på detta är om du driver en restaurang eller butik och har fler kunder som vill in i lokalen än vad som ryms i densamma.

2. Företaget behöver investera i utrustning

En annan vanlig anledning till att kapitalbehovet ökar är att företaget behöver investera i maskiner eller annan utrustning. Då lönar det sig med företagslån om lånet kan hjälpa dig att utöka kapaciteten och möjligheterna till intjäning.

Relativt nystartade företag kan ofta ha svårt att få större lån även om ett investeringsbehov plötsligt uppstår. Detta beror helt enkelt på att varken företaget eller företagsägarna i regel har särskilt hög kreditvärdighet. Men då kan det vara ett alternativ att ta ett lite mindre lån och betala tillbaka pengarna regelbundet och i tid. På så vis ökar kreditvärdigheten och gör det enklare för företaget att få låna mer pengar i framtiden.